http://www.rubinghscience.org/zen/nzen.html
Juni 2000


nzen -- Nederlands Zen forum

Een non-commercieel, open discussiemedium over Zen.

Het forum bestaat op dit moment uit een Nederlandstalige mailing list (zie beneden), maar is niet in principe tot een mailing list beperkt.   Het doel van het forum is om te dienen als ``klankbord'' over Zen buiten het circuit van commerciele cursussen om.   Iedereen met een open, cooperatieve insteek die denkt te winnen door deelname aan open discussie en open uitwisseling van informatie en ervaringen over Zen, is welkom.  

Zen heeft niets te maken met religie of mystiek.  

Zen is non-dogmatisch.  

Zen hoeft geen geld te kosten.  

Zen is een praktische, down-to-earth, buitengewoon nuttige en effectieve, persoonlijke, mentale ``uplifting'' techniek.


Mailing list


Bezoek de webpagina http://www.egroups.com/group/nzen om te subscriben op de mailing list, om in de open archives van de mailing list te grasduinen, en ook om (wanneer je gesubscribed bent) te un-subscriben en/of je eigen subscription instellingen te managen.

Subscriben en un-subscriben gaat ook door het sturen van blanko emails (laat Subject en email tekst body leeg) naar, respectievelijk, de volgende email adressen:

        [email protected]    (Voor subscriben)

        [email protected]    (Voor un-subscriben)


Enkele URLs van Nederlands/Engels/Japanstalige Zen webpages


First of all: the website of IRIZ Japan, a big English- and Japanese-language website, which seems to be ``the'' worldwide Internet hub of information on Zen :

http://www.iijnet.or.jp/iriz/


(a) Webpages met goede formuleringen van de essentie van de Zen ''filosofie''


(b) Webpages met diverse andere Zen resources


(c) Webpages met verzamelingen van verdere Zen links

Heb je tips voor verdere hier te vermelden Zen URLs, stuur dan een emailtje naar mij, Menno Rubingh (klik hier voor contact info).   Dank je !   Op dat emailadres ook algemene vragen over het NLs Zen Forum.
Wel, deze onderstaande webring zou mischien -- naast het schijnbaar grote aandeel mystiekerige religieuze sectarische Boeddistische sites in deze webring -- ook wel wat sites kunnen bevatten die Zen (net als deze webpage) niet beschouwen als een zweverige religie ...

ZenWeb - Ring Member

This site is owned by Menno Rubingh . Do you want to join this web-ring? Use the menu below if you want to visit another ring member:

Visit previous zenweb site.
Next zenweb site.
Visit a random selected site.
List all zenweb sites.